stela popescuÎn ultimul interviu acordat de Stela Popescu pentru Radio Torino International - Radio Romania, în 25 aprilie 2014, artista spunea că vede în românii din străinătate o șansă pentru România. 
 Luiza Dinică a stat de vorbă cu îndrăgita actriță, în urmă cu trei ani, cu prilejul unui spectacol susținut în Torino. Mai jos, redăm integral mesajul transmis de Stela Popescu românilor din Italia, în cadrul ultimului interviu acorat postului nostru de radio. 
“Nu m-am gândit niciodată, în viața mea, să plec din România, deși vă admir pe voi pentru forța cu care v-ați adaptat. Uneori, mă uit la voi și nu stiu dacă aș fi avut puterea să mă adaptez. Dar voi reușiți și mulți dintre voi faceți treburi foarte bune. Ar trebui să mai veniți pe acasă să îi învățați câte ceva și pe ai noștri, căci ai noștri nu înțeleg, mă, ce se petrece. Sunt orbi. Mai ales pentru că astăzi televiziunea este mizerabilă, te duce în necunoscut si intr-o minciună îngrozitoare! Fiecare minte, minte, minte! Și nimeni nu-i spune: <<Mă, minți cu nereușinare!>> Voi ați putea deschide ochii celor din țară. Pentru că aveți argumente! Pentru că le-ați învățat, ați trecut prin ele, v-ați hârjâit de viață și atunci voi sunteți o speranță”, a spus in ultimul interviu pentru Radio Torino International, marea actriță Stela Popescu.
Pentru ea, românii din străinătate reprezintă un public “inițiat”.
 
“Din 90 am început să jucăm, în străinătate, pe toate cele cinci continente. La început aveam emoții care aproape mă handicapau, mi-era teamă că lumea nu înțelege, că nu urmărește viața de acasă, pentru că textele noastre au o valoare clară, intrată în actualitate și, totodată,  scoasă tot din actualitate. Acum nu îmi mai e frică pentru că știu că aici, în străinătate, publicul este inițiat. Ba chiar, uneori, mai inițiat decât cel de acasă și chiar mai limpede la minte, cu un ochi mai precis asupra realității care ne înconjoară. Și atunci materialele noastre, care toate  au și un mesaj politic destul de important, sunt înțelese prin intermediul umorului, căci umorul are o datorie foarte mare față de public și anume să-i limpezească mintea, să îi îndrepte ideile spre ceea ce e bine pentru el, spectatorul”.
Mesajul Stelei Popescu pentru românii din Torino:
 
“Să aveți în continuare curaj.. Vă asigur că talentul vostru, munca voastră și corectitudinea voastră vă vor face să fiți apreciați. Uneori, aveti și piedici, dar asta este firesc. Nimănui nu-i convine să fie dat de pe bancă mai încolo.  Dar prin munca și cinstea ta să îl iei pe aproapele tău de mână și să mergi împreună cu el, să vezi că atunci acceptă. Nu vă invidiez decât pentru un singur lucru, că aveți o climă mult mai frumoasă decât a noastră. Vreau soare, vreau și eu soare”, a spus Stela Popescu, în ultimul interviu pentru Radio Torino International - Radio Romania. 
 
Stela Popescu a fost găsită moartă, joi (23 noiembrie 2017), în locuinţa sa din București. Pe 21 decembrie  2017, îndrăgita actriță ar fi împlinit 82 de ani.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna