libri

Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a elaborat Ghidul de reîntoarcere destinat cetățenilor români care decid să revină în țară. În acest ghid veți găsi informații privind reînnoirea actelor de identitate și de călătorie, înmatricularea autoturismelor, repatrierea bunurilor, informații despre drepturile la pensie și la asigurările medicale, precum și despre echivalarea și continuarea studiilor.

casa

Persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani au posibilitatea de a cere autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren în vederea construirii unei locuinţe proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, putând fi cumpărat ulterior de la stat.

casa

Da oggi e per dodici settimane, fino a venerdì 11 maggio, è possibile presentare domanda per richiedere una casa “popolare”. Sono queste le scadenze previste dal nuovo Bando generale del Comune di Torino per la raccolta dei moduli che, per il prossimo quadriennio, consentiranno di definire le graduatorie finalizzate all’assegnazione in città degli alloggi di edilizia sociale.

euro

Guvernul României, prin intermediul Ministerului pentru Românii de Pretudindeni (MRP), explică diasporei ce și cum trebuie să facă pentru a accesa finanțări nerambursabile.

drum italia

Alcool şi tutun

Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercializa.

Potrivit legislaţiei UE, nu trebuie să dovediţi că bunurile sunt pentru uz personal, dacă transportaţi mai puţin de:

image 2015 10 5 20475173 0 banderola pnl votul prin corespondenta

Normele privind votul prin corespondenta au fost aprobate joi de Guvern si au intrat deja in vigoare in urma publicarii lor in în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 133.

Mai exact, pentru ca votul prin corespondenta să fie posibil, autorităţile vor transmite alegătorilor următoarele documente:

instrumentemuzicale

Legea stabilitatii pentru anul 2016 prevede un ajutor pentru elevii si studentii liceelor de muzica sau de la Conservator. Este vorba despre o mie euro de folosit pentru achizitionarea unui instrument muzical necesar studiilor.

Canone Rai in bolletta

Toti rezidentii in Italia vor plati taxa Rai, care, asa cum prevede legea stabilitatii,  va fi inclusa in factura de energie electrica incepand cu 1 iulie 2016. Taxa a fost redusa de la 113, 50 euro la 100 de euro, insa va fi platita fortat de catre orice nucleu familial rezident in mod legal in Peninsula.

bonus bebe 2016

Noua lege a stabilitatii prevede ca toti copiii născuţi în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2017 sa beneficieze de un bonus bebè acordat de către INPS, în valoare de 80 Euro/lună pentru familiile cu ISEE de până la 25.000 Euro sau de 160 Euro/lună pentru familiile cu ISEE de maxim 7000 Euro.