De la 1 iulie 2021 Italia va plăti o singură alocație lunară pentru copiii cu vârste sub 21 de ani, cu o valoare maximă de 250 de euro.

Această alocație unică va anula orice alt bonus sau ajutor financiar statal pentru promovarea natalității astăzi in vigoare precum Bonusul bebè și bonusul pentru naștere.

L'INPS annuncia con il messaggio n. 1296 del 26 marzo 2021 che è in arrivo la procedura informatica per la richiesta del bnous baby sitter 2021. Il bonus spetta solo a determinate categorie di lavoratori, non al personale scolastico.

Alegeri prezidentiale pe 10 si 24 noiembrie propunere AEP

Ziua aleasă la nivel național pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale este de 10 noiembrie, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50%+1 din voturi, un al doilea scrutin se va organiza pe 24 noiembrie. Însă, potrivit unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota începând cu vineri, 8 noiembrie și respectiv vineri 22 noiembrie, în cazul celui de-al doilea scrutin având astfel la dispoziție 3 zile pentru a-și exprima dreptul de vot.

Alegeri prezidentiale pe 10 si 24 noiembrie propunere AEP

Românii vor vota noul șef al statului pe data de 10 noiembrie 2019, conform Hotărârii Guvernului nr. 485/2019, care a apărut pe 10 iulie în Monitorul Oficial.

În Parlament s-a decis și modificarea legislației electorale astfel încât, la prezidențialele din toamnă, să poată vota cât mai mulți români din diaspora.

1 2678

Alegerile se desfășoară pe 26 mai, iar secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00 și 21:00. La ora 21:00 mai pot vota doar alegătorii care se află în sala unde se votează. 

Puteți vota la oricare dintre secțiile de votare deschise pe lângă ambasade, consulate sau institute culturale, pe liste suplimentare. Votul nu este condiționat de înscrierea în Registrul electoral. Dacă în ziua respectivă sunteți turist, puteți vota la orice secție.

1 2678

În data de 26 mai 2019 vor avea loc alegerile europarlamentare. Alegerile europarlamentare au loc la fiecare cinci ani, iar în cadrul acestora, cetățenii din țările membre UE votează pentru a stabili structura Parlamentului European. Alegerile europarlamentare sunt foarte importante deoarece prin intermediul celor aleși pentru a activa în PE, cetățenii din toate țările UE stabilesc modul în care uniunea va gestiona situații din domeniul locurilor de muncă, afacerilor, securității, migrației, schimbărilor climatice etc.

1 2678

Potrivit informațiilor publicate pe website-ul PE, alegerile europene vor avea loc în perioada cuprinsă între 23 și 26 mai 2019 (joi - duminică). Au fost stabilite mai multe zile pentru exercitarea dreptului la vot al cetățenilor europeni, deoarece fiecare stat membru UE are propriile reguli, formale sau informale, în alegerea zilei potrivite pentru alegeri. Spre exemplu, în Olanda, ziua obișnuită pentru alegerile naționale este miercuri, iar pentru cele europene, joi. Totuși, cele mai multe state europene organizează alegeri în ziua de duminică.

apostila

De pe 16 februarie 2019 a început să se aplice în mod direct Regulamentul (UE) 2016/1191 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 iulie 2016, care prevede, printre altele, eliminarea între statele membre UE a unor formalități privind documentele oficiale cum sunt apostilarea și supralegalizarea.

referendumul pentru familie 2018 31097100

Pe 6 și 7 octombrie 2018 va avea loc referendumul de modificare a Constituției României. Mai exact, vizează înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu „între un bărbat și o femeie”.