bonus luce gas

Bonusul pentru plata facturilor de energie electrică și de gaz metan este o formă de ajutor social introdusă de către Guvernul italian şi pus în aplicare de Autoritatea pentru energie electrică și gaz, în colaborare cu administraţiile locale, cu scopul de a ajuta familiile nevoiașe.

 

Cererea poate fi făcută de către orice titular al unui contract de furnizare a energiei electrice sau a gazului metan, care face parte dintr-o familie cu un indicator ISEE inferior sumei de 7500 Euro sau de 20.000 de euro în cazul în care familia are peste 3 copii în întreținere. Nu se ia în considerare indicatorul ISEE numai dacă unul din membrii familiei este grav bolnav și are nevoie să folosească aparatură electro-medicală pentru a se menţine în viaţă.

Pentru anul 2014, valoarea bonusului electric pentru familiile cu dificultăți economice și familiile numerose variază între 71 și 156 de euro, existând posibilitatea de a economisi circa 20% din cheltuielile anuale. În ceea ce privește gravii bolnavi, bonusul va fi calculat de la caz la caz.

Ajutorul pentru gazul metan este, în schimb, de circa 15% din factura anuală, valoarea acestuia ținând cont de motivul folosirii gazului, de numărul de persoane rezidente sub același acoperiș și de zona climatică a casei de rezidență. În anul în curs poate varia între un minim de 33 de euro și un maxim de 297 de euro.

Pentru a solicita bonusurile este necesară completarea și depunerea formularelor tip la Primăria comunei de rezidenţă sau la centrele de asistență fiscală (CAF) desemnate de către aceasta.

 Informaţii suplimentare se pot obține telefonând la numărul verde: 800 166654.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna