bonus bebe 2016

Noua lege a stabilitatii prevede ca toti copiii născuţi în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 decembrie 2017 sa beneficieze de un bonus bebè acordat de către INPS, în valoare de 80 Euro/lună pentru familiile cu ISEE de până la 25.000 Euro sau de 160 Euro/lună pentru familiile cu ISEE de maxim 7000 Euro.

Copilul va putea beneficia de acest bonus până la împlinirea vârstei de 3 ani, cu condiţia ca in aceasta perioada ISEE să nu depăşească limitele stabilite de lege.

Poate depune cererea orice neomama rezidenta in Italia cu cetatenia italiana, al unui stat UE sau chiar si extra Ue titulara a unui permis de sedere legala.

Cererea va trebui depusă la Inps în termen de 90 de zile de la naşterea copilului. Aşa cum prevede legea, acordarea bonusului poate începe din luna în care se naşte micuţul, indiferent dacă naşterea sau adopţia are loc la începutul, jumătatea sau sfârşitul lunii respective. Dacă cererea este prezentată după mai mult de 90 zile de la data naşterii copilului, bonusul va fi acordat începând cu data prezentării cererii la INPS.

Cererea poate fi depusa completand formularele disponibile pe site-ul INPS sau prin intermediul unui Patronat/CAF.

Odată prezentată cerera, INPS va continua să acorde bonusul timp de 3 ani, fără ca mama să mai fie nevoită să reînnoiască cererea în fiecare an. Va trebui depusa anual doar declaratia ISEE actualizata.

In orice caz, INPS are libertatea de a verifica in orice moment daca familia continuă să îndeplinească condiţiile de venit pentru a putea beneficia de bonus.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna