Canone Rai in bolletta

Toti rezidentii in Italia vor plati taxa Rai, care, asa cum prevede legea stabilitatii,  va fi inclusa in factura de energie electrica incepand cu 1 iulie 2016. Taxa a fost redusa de la 113, 50 euro la 100 de euro, insa va fi platita fortat de catre orice nucleu familial rezident in mod legal in Peninsula.

Pana in iulie, furnizorii de energie electrica trebuie sa-si actualizeze in acest sens programul folosit pentru facturare.

Asadar, prima taxa pentru anul 2016 va fi platita cu factura din luna iulie, care va cuprinde toate ratele precedente, ceea ce inseamna ca veti plati 70 de euro in plus. Ceilalti 30 de euro se vor regasi in urmatoarele facturi. Lucrurile se vor schimba in 2017, atunci cand taxa va fi impartita in 5 rate, deci 20 de euro in plus la fiecare factura, ultimele doua luni ale anului fiind excluse din calcul.

Taxa se plateste doar pentru prima casa si doar de catre un singur membru al familiei rezidente, adica cel care este titularul contractului de furnizare a energiei electrice.

In cazul in care nu aveti in casa nici un TV puteti depune o autocertificare (valabila doar un an) prin care declarati acest lucru. Unc (Unione Nazionale Consumatori) sfatuieste consumatorii sa nu trimita autocertificari anticipate, adica inainte de a va ajunge solecitarea platii. Declaratia trebuie facuta asa cum prevede legea, modalitatile urmand a fi stabilite de catre Agentia Fiscala Italiana (Agenzia delle Entrate). Nu declarati falsul intrucat riscati penal.

Va trebui declarata in timp util orice schimbare necesara: decesul abonatului sau simpla schimbare a acestuia, schimb de rezidenta, furtul televizorului sau predarea acestuia la un centru de deseuri, etc. Declaratia va trebui sa fie insotita de documentatia adecvata, dupa caz.

Vor fi scutiti de la plata acestei taxe doar persoanele cu varste de peste 75 ani cu un venit de maxim 8000 de euro pe an.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna