pasaport

Veste bună pentru toți românii! Astăzi s-a aprobat în Camera Deputaților (for decizional) modificarea legii privind documentele de călătorie. Astfel, valabilitatea paşapoartelor simple electronice creşte la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

 

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a fost adoptat cu 276 de voturi "pentru".

"Valabilitatea paşapoartelor simple electronice este stabilită după cum urmează: 3 ani pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani, 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 de ani, 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 de ani", se precizează în proiect.

A fost reevaluat, deasemenea, cadrul normativ referitor la PAȘAPORTUL SIMPLU TEMPORAR. Pentru eliberarea lui în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, au fost introduse, în mod explicit, anumite situații obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale, corelate cu obligația prezentării documentelor care atestă necesitatea și urgența deplasării în străinătate.

În cazul persoanelor care, din orice motiv, nu doresc pașaport simplu electronic, termenul de eliberare pentru unul temporar va fi identic cu cel în care se eliberează documentul de călătorie simplu electronic.

ATENȚIE! Acest act normativ intră în vigoare în termen de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial!

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna