De la 1 iulie 2021 Italia va plăti o singură alocație lunară pentru copiii cu vârste sub 21 de ani, cu o valoare maximă de 250 de euro.

Această alocație unică va anula orice alt bonus sau ajutor financiar statal pentru promovarea natalității astăzi in vigoare precum Bonusul bebè și bonusul pentru naștere.

În ceea ce privește tinerii majori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, aceștia vor primi alocația unică doar dacă sunt elevi/studenți, sunt în căutarea unui loc de muncă sau lucrează part-time cu un câștig foarte mic. Guvernul a decis și posibilitatea ca alocația unică să le fie plătită direct lor, la cerere, pentru a le fi promovată autonomia. 

Cerințe

Pot face cerere pentru alocația unică cetățenii italieni, cetățenii Uniunii Europene și cei non-UE cu permise de ședere pe termen lung, care au reședința în Italia de cel puțin doi ani, chiar dacă nu continuă și, evident, cu copii (de la a șaptea lună de sarcină până la vârsta de 21 de ani). Beneficiarii trebuie să fie plătitori de impozit pe venit în Italia, unde trebuie să locuiască împreună cu copiii aflați în întreținere pe toată durata primirii indemnizației.

Mod de calcul

Alocația se va calcula pe baza indicatorului ISEE (situația economică a familiei) și ținând cont de vârsta și numărul copiilor aflați în întreținere. Alocația va avea o valoare mai mare  în cazul copiilor cu dizabilități, în cazul a trei sau mai mulți copii în întreținere, precum și în cazul în care mama are sub 21 de ani.

Alocația unică va fi plătită sub forma unui credit fiscal sau ca plată lunară a unei sume de bani. Ea va fi primită inclusiv de persoanele care primesc venitul de cetățenie sau pensia de cetățenie. Alocația este, de asemenea, compatibilă cu orice ajutoare financiare primite în favoarea copiilor aflați în întreținere, furnizate de regiuni, provinciile autonome și autoritățile locale.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna