Se poate face on-line accesand site-ul www.torifacile.it, unde se completeaza un modul special. Aceasta se poate face doar in cazul in care evenimentul, casatoria, nasterea sau decesul, a avut loc pe teritoriul orazului Torino sau este transcris in registrele Starii civile alle orasului.

Certifcatele anagrafice( de resedinta, statutul de familie sau altele) pot fi cerute si telefonic la numarul de tel: 011.4425200.

{jcomments on}

Cei ce sunt in posesul cardului TorinoFacile pot cere si stampa in mod autonom certificatele anagrafice si de stare civila la domiciliu prin serviciul online CertificaTO.

Pentru certificatele de casatorie din anul in curs, ianinte de a face cererea pentru acestea trebuie sa va asigurati ca a fost conclusa transcrierea actului, telefonand la

  • Pentru casatoriile religioase in Torino: 011 4425012 - 5013 - 5185 - 5457;
  • Pentru casatoriile civile in Torino: 011 4425187 - 5040 - 5376 - 5467.

Important!

De la 1 ianuarie 2012, conform legii n. 183 din 12 noiembrie 2011, ete absolut interzisa prezentarea certificatelor Organelor Publicii Administratii (INPS, Agenzia delle Entrate, scoli sau altele) si operatorilor privati care au in gestiune srvicii publice (apa, gaz, electricitate…)

Aceste institutii vor primi toate informatiile necesare prin intermediul autocertificarilor cetatenilor. Din acest motiv toate certificatele eliberate incepand cu data de 2 ianuarie 2012 au urmatoarea indicatie:

Il presente certificato non può essere prodotto agli organi della pubblica amministrazione o ai privati gestori di pubblici servizi.

Completarea formularului este foarte simpla

Clickand pe vocea "Richiesta certificati", va va fi prezentat modulul. Dupa completarea acestuia este de ajuns sa apasati pe "Invia la richiesta". Stampati pagina succesiva pentru ca este singurul document care atesta trimiterea cererii.
Certificatul cerut poate fi ridicat prezentand copia documentului stampat si eventual carte de identitate de luni pana joi intre 8.15 si 15 si vineri intre 8.15 si 13.50 in  Via della Consolata, 23 la Settore Servizi Demografici ed Elettorali, salonul din dreapta, ghiseul n.12: daca cererea se refera la certificate antecedente anului 1971,poate fi ridicat a treia zi  lucratoare. Daca este vorba de acte datate dupa 1971 pot fi ridicate inca din ziua urmatoare solicitarii.

Aceleasi certificate pot fi primite si la domiciliu specificand alegerea la momentul completarii online a formularului si adaugand adresa de destinatie . Alegerea expedierii la domiciuliu are un cost de 3,10 euro.