stira ret

Care dintre gospodine iubeste sa piarda timpul calcand teancuri de rufe? Nu mai bine dedici acel timp pasiunilor tale? Exista cateva trucuri care te pot ajuta sa scapi de calcat.

Iata cum sa faci ca sa spui adio fierului de calcat cheltuid mai putin pe balsam de rufe, apa distilat si apret.

SPALAT

In primul rand, e important cum speli rufele. Daca hainele nu sunt foarte murdare, atunci nu e cazul sa le speli la temperaturi foarte inalte. Pentru a nu strica tesuturile, alege un program scurt de spalat, cu cel mult 800 de rotatii pe minut si cu o temperatura de 30-40 de grade Celsius. In acest caz, si cantitatea de detergent se reduce usor. In plus, in locul agentului de dedurizare mai bine folosesti putin otet sau zeama de lamaie. Important de stiut ca masina de spalat nu trebuie sa fie incarcata pana la refuz. Vei scoate rufele din masina mai putin mototolite si va fi suficient sa le scuturi de doua ori inainte sa le intinzi si vor fi ca si calcate.

USCAT

Este, de asemenea, important si modul in care usuci hainele. Spre exemplu, tricourile sau puloverele e bine sa le usuci pe umerase. Atunci, ele nu vor mai capata urmele inestetice ale sarmei de rufe si nu va mai fi necesar sa le calci.

Cand intinzi pantalonii la urscat prinde-i cu carlige de talie si intinde bine materialul netezindu-l cu mana. Lenjeria de pat sau fetele de masa e bine sa le impaturesti la jumatate inainte de a le usca.

IMPATURIT

Inainte sa le pui in sifonier, mai scutura-le o data, de doua ori, apoi impatureste-le asezandu-le pe o masa. Vei vedea ca astfel facand va usurati munca. Poate va trebui sa mai dati putin cu fierul peste camasile pretentioase, dar in rest veti putea sa va dedicati unui hobby.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna