În Torino ninge abundent, dar...să privim partea plină a paharului! Potrivit unei vechi superstiții, zăpada aduce noroc în iubire, de Dragobete. După cum bine știti, pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români. 
Astfel, vă amintim o simpatică superstiție, potrivit căreia, se spune că, de Dragobete, zăpada are proprietăţi magice în iubire, dar şi în ritualurile de înfrumuseţare. Cunoscută drept “zăpada zânelor”, apa rezultată din topirea zăpezii rămase pe alocuri le ajută pe fetele nemăritate să-și găsească ursitul.
În vremuri de demult exista obiceiul ca fetele tinere necăsătorite să strângă zăpada rămasă și, cu apa obținută din topirea ei, să îşi clăteau chipul, în dimineața de Dragobete, pentru a deveni la fel de frumoase şi atrăgătoare ca şi zânele, scrie ziarulunirea.ro. 
Atenție! De Dragobete, fetele trebuie să se întâlnească cu persoane de sex masculin. În caz contrar, nu vor avea deloc parte de iubire de-a lungul întregului an. Totodată, în sate se credea că fetele care ating un bărbat dintr-un sat învecinat vor fi drăgăstoase tot timpul anului.
Este obligatoriu ca în această zi bărbaţii să se afle în relaţii cordiale cu persoanele de sex feminin. Bărbaţii nu au voie să necăjească femeile şi nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aştepta o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic. Atât băieţii, cât şi fetele au datoria de a se veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul.
Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute în această zi.
Nu ai voie să plângi de Dragobete
Nu ai voie să plângi în ziua de Dragobete. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri şi supărări în lunile care vor urma.
Fetele tinere îşi pun busuioc sub pernă
În unele zone ale ţării, Dragobetele este asemănător ca simbolistica noptii de Bobotează. Fetele tinere, curioase să îşi afle ursitul, îşi pun busuioc sfinţit sub pernă, în ajun, având credinţa că Dragobetele le va ajuta să găsească iubirea adevărată.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna