MAE calatoriiMinisterul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă". Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Crte in sate Andreiasu 3419Copiii din peste 20 de sate din comunele montane ale județului Vrancea vor fi vizitați în această vară de o caravană de promovare a cărții și lecturii care le va duce în dar cărți, povești, dar și vești despre lume și sfaturi despre viață. Asociația "Eu, tu și ei" Focșani derulează în perioada iulie - octombrie proiectul cultural “c@rte în sate.

pasaportDin 20 iulie, valabilitatea pașapoartelor simple electronice se dublează, de la 5 la 10 ani, pentru românii care au împlinit 18 ani. Termenul de valabilitate rămâne nemodificat pentru celelalte segmente de vârstă. Astfel, pașaportul este valabil 3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, respectiv 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani (conform art. 18 alin 2 din Legea nr.248/2005 - n.r.). 

Creşterea numărului de turişti români şi străini în punctele de trecere a frontierei, determină adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului şi asigurării unui climat de siguranţă. Iată, prin urmare, măsurile adoptate, recent, împotriva aglomerației din vamă şi recomandările polițiștilor de frontieră pentru perioada verii 2018.

telemeamarginimeasibiului2

Telemeaua de Sibiu a primit protecţia naţională a sistemelor din domeniul calităţii, conform legislaţiei europene. Denumirea poate fi acum utilizată doar de producătorii din zona Sibiului care respectă prevederile din caietul de sarcini și sunt supuși controlului și certificării unui Organism de Inspecție și Certificare recunoscut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

SinaiaÎnscrieri în plină desfășurare! „Şcoala de vară de la Sinaia. Exilul românesc postbelic” cauta studenti, masteranzi și doctoranzi din România ori din Diaspora (Europa), vorbitori de limba română, care dezvoltă sau intenționează să realizeze proiecte pe tema exilului românesc postbelic sau a aspectelor adiacente. Anul trecut, printre cei 15 participanti s-au numărt și patru români din Italia. Detalii despre acest proiect, mai jos, în comunicatul de presă remis pe adresa redacției Radio Torino International:

craiova1La squadra di Craiova ha vinto, il 27 maggio 2018, la settima Coppa della Romania nella storia, dopo un'attesa di un quarto di secolo.

Mihaela PetricMihaela Petric a castigat bursa FDV de 10.000 de lei cu un proiect inovator in domeniul medicinei, potrivit unui comunicat remis Radio Torino International.

poza BucurestiCâștigătorul celei de-a patra ediții a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor,Bursa SAB - ”Propulsăm viitorul”, inventatorul Gigi Maier, a surprins publicul național și european cu noua sa invenție:o bicicletă electrică din lemn, cu un design unic, vintage, lucrată în întregime manual.