vacanta 2019Calatorul roman este tot mai aventurier, isi cauta destinatii din timp si a inceput sa aiba cerinte deosebite, precum plimbari cu elicopterul, cazare in vile cu piscina sau posibilitatea organizarii nuntii pe plaja.

BULETIN VOTMai mulți votanți au sesizat că ștampila de control a fost aplicată în mod eronat pe buletinele de vot, anunță Europa FM.

Primul Razboi Mondial 18Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial și, implicit, de la înfăptuirea Unirii de la 1 Decembrie 1918, vă prezentăm povești ale soldaților români care au luptat pentru Marea Unire, mulți decedați, pe câmpul de luptă, la vârste fragede. 

Cu ajutorul informațiilor remise postului nostru de radio de Ministerului Apărării Naționale din România, astăzi, vi-i prezentăm pe eroii:

referendumul pentru familie 2018 31097100

Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, duminică, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central (BEC). Pentru a fi validat era nevoie de o prezență de cel puțin 30% a românilor înscriși în listele electorale permanente.

referendumCei care spun că merg la referendum doar ca să pună ștampila între DA și NU, adică să-și anuleze votul, în ideea că fac același lucru cu cei care nu se duc deloc, trebuie să știe că cele două chestiuni nu sunt echivalente pe planul efectelor.

MAE calatoriiMinisterul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă". Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Crte in sate Andreiasu 3419Copiii din peste 20 de sate din comunele montane ale județului Vrancea vor fi vizitați în această vară de o caravană de promovare a cărții și lecturii care le va duce în dar cărți, povești, dar și vești despre lume și sfaturi despre viață. Asociația "Eu, tu și ei" Focșani derulează în perioada iulie - octombrie proiectul cultural “c@rte în sate.

pasaportDin 20 iulie, valabilitatea pașapoartelor simple electronice se dublează, de la 5 la 10 ani, pentru românii care au împlinit 18 ani. Termenul de valabilitate rămâne nemodificat pentru celelalte segmente de vârstă. Astfel, pașaportul este valabil 3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 12 ani, respectiv 5 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani (conform art. 18 alin 2 din Legea nr.248/2005 - n.r.). 

Creşterea numărului de turişti români şi străini în punctele de trecere a frontierei, determină adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră în scopul fluidizării traficului şi asigurării unui climat de siguranţă. Iată, prin urmare, măsurile adoptate, recent, împotriva aglomerației din vamă şi recomandările polițiștilor de frontieră pentru perioada verii 2018.