auto torino

Persoanele care vor sa-si cumpere masini pur electrice sau electrice hibride pot primi de la stat un ecotichet in valoare de pana la 20.000 de lei, conform legislatiei aplicabile in prezent.

Pana acum, cetatenii puteau obtine cel mult 12.000 de lei in acest scop, insa Guvernul a modificat recent valoarea ecotichetului. Astfel, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a initiat un proiect de act normativ pentru a stabili noile reguli in baza carora se vor putea obtine banii pentru achizitionarea masinilor nepoluante si eficiente energetic.

Potrivit modificarilor operate saptamana trecuta prin Ordonanta Guvernului nr. 40/2015, ecotichetul are, din acest an, o valoare de:

20.000 de lei (aproximativ 4.500 de euro), daca se opteaza pentru cumpararea unui autovehicul pur electric;

5.000 de lei (aproximativ 1.100 de euro), daca se opteaza pentru cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid (cu sursa de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 sub 50g/km).

Pentru a putea sa beneficieze de ecotichet prin Programul de promovare a vehiculelor electrice, persoanele fizice vor trebui sa indeplineasca, in mod cumulativ, anumite conditii.

Mai exact, acestea vor trebui sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania si sa nu aiba obligatii de plata la bugetul local (taxe, impozite, contributii). In acelasi timp, solicitantii vor trebui sa se inscrie la un producator validat pentru a cumpara un autoturism pur electric sau unul nou electric hibrid si sa obtina nota de inscriere.

In fine, persoanele fizice vor trebui sa achizitioneze autovehiculul electric de la producatorul care a eliberat nota de inscriere.{jcomments on}