euro romaniaDupă trei ani de declin consecutiv, remitenţele – adică banii trimiși în Europa şi Asia Centrală de către cetățeni care lucrează în străinătate – au crescut cu 20,9% anul trecut.

 

Cele mai mari transferuri de bani în regiune au fost către Rusia (opt miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) şi România (4,9 miliarde de dolari).

Creşterea remitenţelor s-a datorat aprecierii euro şi a rublei faţă de dolar, avansului economic solid şi perspectivelor de angajare în ţările în care lucrează cei care trimit bani din străinătate către Europa de Est şi Asia Centrală, potrivit unui raport publicat luni de Banca Mondială (BM), transmite AFP, citat de Europafm.ro.

Referitor la cetețenii români care muncesc în străinătate, reamintim că, potrivit ultimelor statistici, Italia se menține pe primul loc în topul statelor de unde românii plecați la muncă trimit cei mai mulți bani, cu transferuri de 937 milioane de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale. Urmează, în acest clasament, românii din Spania, Germania și Ungaria.