poza BucurestiCâștigătorul celei de-a patra ediții a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor,Bursa SAB - ”Propulsăm viitorul”, inventatorul Gigi Maier, a surprins publicul național și european cu noua sa invenție:o bicicletă electrică din lemn, cu un design unic, vintage, lucrată în întregime manual.

 

Invenția sa a câștigat premiul de 5.000 de lei oferit deFundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Salonul Auto București,în cadrul celeide-a patra ediţie a concursului, Bursa SAB -”Propulsăm viitorul”, ce a avut loc la centrul expozițional Romexpo, în perioada 10-13 mai 2018.

P5137071

Gigi Maier a afirmat că se simte onorat să primească acest premiu, subliniind faptul că acest ajutor financiar binevenit va fi utilizat în scopul stilizării și rafinării invenției sale, constituind și un stimul în sprijinul proceselor sale creative pe viitor.

„M-am simțit foarte onorat să primesc acest premiu. În primul rând, m-a surprins reacția imediată, promptă a Fundației. Deși am văzut târziu reclama la televizor, cu bursa SAB oferită de Fundație, cred că a doua zi deja am trimis CV-ul și scrisoarea de intenție, și imediat am fost contactat de către cineva din echipă. Premiul a fost de foarte bun augur și am găsit o motivație suplimentară acum să continui mica mea nebunie. Anul acesta am creat o bicicletă electrică din lemn cu un design unic,realizată manual în integralitate. A fost dorința mea, izvorâtă din pasiune, să fac totul cu mâinile mele, handmade cum se spune astăzi și este la modă. Participarea mea la SAB, câștigarea bursei, toate au venit într-un moment ideal, propice pentru mine”, a declarat inventatorul.

În opinia sa, publicul prezent la SAB a fost foarte curios să descopere bicicletele expuse care, după descrierile unor curioși, au fost prezentate drept:"unice", "speciale", "de poveste", "care îți fură ochii pur și simplu".

"Foarte mulți se opreau să facă poze. Pentru mine, totul a fost o bucurie. Majoritatea oamenilor care trec pe lângă o astfel de bicicletă zâmbesc. După ce zâmbesc, vin și mă întreabă dacă e funcțională. Cel mai probabil, aspectul, culorile, designul bicicletei le conturează alte așteptări. Văd multă mirare pe chipurile lor când le spun că locul ei este pe șosea și nu într-un muzeu", a precizat inventatorul Gigi Maier. Acesta a mai declaratși că și-a propus pe viitor să realizeze și alte invenții - trotinete din lemn pentru copii, scaune din lemn pentru autoturisme - care îi stimulează creativitatea.

Mai multe detalii despre invențiile lui Gigi Maier puteți găsi accesând pagina sa de Facebook, Woodart Bike: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013598767051
Cercetarea științifică în România are nevoie de sprijin constant și coerent pentru a produce inovații. Capitalul uman intelectual reprezintă o prioritate pentru dezvoltarea României și pentru promovarea calitativă a cercetării și a mediului inovator românesc.  Iar bursa oferită de SAB în parteneriat cu FDVDR sprijină inventatorii români care promovează, în esență, prin invențiile lor: România.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna