În Italia, tara in care locuiesc si peste un milion de romani, rata somajului este in scadere, dar ramane una dintre cele mai ridicate din zona Euro. Numarul somerilor din Italia se ridica la 3,45 de milioane de persoane, in luna noiembrie 2015, conform datelor Eurostat.

 

Cifre îngrijorătoare pe piața muncii. În cel de-al treilea trimestru al anului 2015, în Italia, rata șomajului a scăzut la 11,5%, dar acest procent este în continuare alarmant. În Germania, de exemplu, în aceeași perioadă, rata șomajului a fost de 4,5%, în timp ce în Marea Britanie, de 5,2%.

Spania a semnalat și de această dată un procent negativ, de 21,6%, dar spre deosebire de cele mai întunecate momente ale crizei, se poate observa o recuperare de 4,7 puncte procentuale, față de doar 1,6 puncte recuperate de Roma.

În Franța, rata șomajului este mult mai mică decât în Italia, de 10, 8 la sută, dar este și cea mai mare din ultimii 18 ani.

În context, menționăm și că, potrivit ultimelor statistici ISTAT, în Italia, rata de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor (cu vârste între 15 și 24 ani) era de 43,9%, în noiembrie 2015.

 

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna