image

Între 6 și 8 aprilie 2016, la PalaAlpitour din Torino va avea loc a 20-a ediție a evenimentului IO LAVORO. Peste 100 de firme vor participa la această ediție oferind în total 13.000 de locuri de muncă.


Printre firmele în căutare de personal se află Ikea, Lavazza, Gruppo Rinascente, Bricocenter, Club Med, I Grandi Viaggi, Food & Company, Amnesty International, Monge spa, Bene Banca (Bcc), Banca Sella, Ceva Logistics, Valeo si multe altele.
La eveniment va fi prezentă și Agenția pentru ocuparea forței de muncă din Franța “Pôle Emploi” care pune la dispoziție mii de alte locuri de muncă. În plus, reprezentanți ai rețelei EURES vor organiza numerose activități pentru a face cunoscute posibilitățile de a munci în alte țări europene, în particular în Franța, Danemarca, Germania, Spania și Slovenia.
Intrarea este gratuită, fiind necesară doar înscrierea on line, completând chestionarul prezent pe site-ul iolavoro.org. Se amintește că nu mai există posibilitatea înscrierii la intrare.
Pe site-ul www.iolavoro.org, după înregistrare, pot fi consultate ofertele de muncă disponibile în cadrul manifestației, se poate trimite propriul CV și chiar participa la preselecții on line.
Pe lângă posibilitatea de a începe o nouă carieră, în cele trei zile se poate participa și la diferitele seminare și conferințe organizate pe teme legate de piața muncii, cum ar fi modul corect de redactare al unui CV european. Cu obiectivul de a încuraja tinerii să-și deschidă o activitate IOLAVORO oferă si posibilitatea de a întalni consultanți spre a obține informații și sfaturi utile pentru a pune în practică propriile idei.
În cadrul manifestației există posibilitatea de a găsi un loc de muncă și prin Garanzia Giovani Piemonte, proiectul Regiunii Piemonte gândit pentru a combate șomajul în rândul tinerilor. Mai exact, este vorba despre un program, adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani.
Mai multe informații despre acest proiect și despre modalitățile de aderare sunt disponibile pe portalul www.regione.piemonte.it, dar pot fi obținute și de la centrele pentru ocuparea forței de muncă sau chiar de la ghișeul prezent în cadrul evenimentului IO LAVORO.

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna