elezioni comunali italia 2016

Pe 5 iunie, la Torino, au loc alegerile locale. Va fi ales atat primarul, cat si consiliul comunal si consiliul fiecarei circumscriptii. Sectiile de votare vor fi deschise de la 7 la 23.00.


Pe langa italieni, pot vota toti cetatenii comunitari, inclusiv romanii, care s-au inscris in registrul electoral suplimentar si au obtinut cartea de alegator italiana.
In primul rand trebuie sa stiti ca va vor fi inmanate doua buletine de vot: unul albastru pentru consiliul comunal si unul verde pentru consiliul de circumscriptie.
Procedura de vot este aceeasi pentru ambele buletine.
Trebuie sa faceti un X pe simbolul listei preferate, iar in cazul in care aveti un candidat preferat trebuie sa ii scrieti numele pe unul din randurile din dreptul listei alese. Atentie! Candidatul trebuie sa faca parte din lista respectiva, in caz contrar votul dvs va fi anulat.
Va puteti exprima preferinta pentru doua persoane din lista bifata, dar acestea trebuie sa fie de sex opus: un barbat si o femeie.
In concluzie, atat pe un buletin, cat si pe celalalt, puteti doar sa bifati simbolul unei liste sau sa o bifati si sa completati pe randurile din dreptul ei numele candidatilor preferati din lista respectiva.{jcomments on}