30222426 1804228256265970 5487299413461961730 nLa Biserica Ortodoxă din Mocalieri (Torino), unde paroh este preotul român Marius Floricu, tradiția dăruirii ouălor roșii continuă și anul acesta.

Astfel, ieri, în Joia Mare, mai multe femei din comunitate împreună cu soția preotului, Cristina Floricu, s-au adunat în curtea bisericii unde au vospit o mie de ouă ce urmează să fie dăruite credincioșilor în Noaptea Sfântă a Învierii. 

Cu prilejul anunțării acestui eveniment menit să aducă bucurie în sufletele creștinilor ortodocși, transmitem, mai jos, câteva informații utile pentru cei ce doresc să participe la slujbele religiose de la Biserica Română din Moncalieri “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”:

ANUNT IMPORTANT!
Biserica Ortodoxă Română din Moncalieri transmite credincioșilor, printr-un comunicat, următorul mesaj:

"Vineri, înaintea Prohodului Domnului, biserica va fi deschisă începând cu 14:30 când vom așeza în mijlocul bisericii Sfântul Epitaf sau Sfântul Aer care reprezintă mormântul mântuitorului și pe sub care noi trecem rememorând Patimile, moartea și îngroparea Mântuitorului.

- Via Papa Giovanni XXIII va fi închisă de la 21.00 la 24.00. Ne vom bucura și de suportul unor patrule de poliție și carabinieri.
IMPORTANT! Vă invităm să parcați mașinile în via Moncenisio-sponde Sangone(parcare),corso Maroncelli,via Corradino(TO.)via Puccini(parcare).

- Vă reamintim că sâmbătă, SLUJBA INVIERII va începe la 23:00 ( ora 24 ora Romaniei), iar a doua zi duminică de Paști ,vom săvârși slujba celei de-a doua Învieri la 16:00(vă invităm să veniți îmbrăcați in costume naționale, de asemenea vom împărtăși și copiii). Pentru a evita aglomerația la poarta din curtea bisericii vă invităm să vă procurați din vreme lumânările pentru Inviere. Desigur vom avea 3 puncte de distribuție: două in curte și una in biserica. Vă invităm să respectați, curățenia și locul sfânt în care vă găsiți nearuncând pe jos hârtii, chiștoace de țigări și lumânări sau călcând florile din curtea bisericii (lucruri care s-au întâmplat, din păcate, în anii trecuți).

- De asemenea, vom binecuvânta coșurile cu prinoase, în două momente ale slujbei la 11:30/12.00 pentru cei care nu pot rămâne din diferite motive, și în jurul orei 1:30/2.00 pentru cei care vor rămâne să se roage împreună cu noi. În speranța că informațiile pe care vi le-am furnizat vă vor fi de folos, îl rugăm pe Iisus Hristos Domnul să ne ierte și să ne binecuvinteze!"