salone4Cel mai mare târg de carte din Italia, Salonul Internațional de Carte de la Torino și-a deschis, ieri, porțile. Încă din primele clipe ale inaugurării ediției cu numărul 31, la intrare, s-au format cozi de peste o sută de metri. Recordul pentru timpul de așteptare la coadă, înregistrat ieri, a fost de peste o oră. 

Sunt cărți la tot pasul, pentru toate categoriile și toate vârstele! Cei peste 1.200 de expozanţi au pus pe rafturi cărţi cu preţ redus şi cele mai noi titluri pentru iubitorii de carte.

Ca-n fiecare an, și ediția cu numărul 31 are un invitat de onoare, în semn de prețuire pentru activitățile culturale întreprinse într-o anumită țară pentru stimularea și promovarea lecturii. Astfel, în 2018, țara invitată de onoare este Franța. Reamintim, în context, faptul că, în anul 2012, oaspete de onoare a fost România.

Anul acesta, la standul României găsiți numeroși scriitori români, atât în limba română, cât și în italiană. Copiii sunt, de asemenea, bineveniți. Cei mici pot alege între cărți de colorat, abecedare sau carți educative cu povești amuzante și tărâmuri fascinante. Există o ofertă bogată și pentru adolescenți, dar și pentru cei pasionați de istorie sau filosofie.

Și dacă veți obosi căutând printre vrafurile cu cărți, vă veți putea opri, pentru o pauză, la cabina Radio Torino International. Echipa noastră va fi bucuroasă să vă întâmpine și, evident, să vă iscodească în legătură cu ce v-a plăcut cel mai mult la Salonul Internațional de Carte. :) salone7

Reamintim, Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții și Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, organizează, în perioada 10–14 mai 2018, pentru al zecelea an consecutiv, participarea României la cea mai importantă manifestare de profil din Italia, Salonul Internaţional de Carte de la Torino - Salone Internazionale del Libro 2018. Grafica standului României evocă Centenarul Primului Război Mondial şi al Marii Uniri și are logoul ROMANIA 1918 {100} 2018.
Tema generală din acest an a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, ajuns la cea de-a 31 ediție, este „Un giorno, tutto questo“/ „Într-o bună zi, toate acestea“. Situată în Pavilionul 3 R10–S09, Sala România cuprinde un spaţiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Librăriei Libris din Braşov, un spaţiu destinat evenimentelor literare şi o cabină radio care va găzdui echipa Radio Torino International, unul dintre partenerii media tradiţionali ai participării României la Salonul de Carte de la Torino.


Târgul de Carte de la Torino vă așteaptă în fiecare zi, până luni, de la 10.00 la 20.00, la Lingotto Fiere, via Nizza 280, Torino.

Iată și câteva fotografii menite să susțină vorbele noastre!

salone2salone5salone3salone6salone1

 

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna