salon 2018"Istoria Transilvaniei" de Ioan Aurel Pop şi Ioan Bolovan ( Editura Rediviva) a fost cea mai vândută carte la standul României, din cadrul Salonului Internațional de Carte, de la Torino, ediția 2018. Cel mai vândut autor a fost, însă, Mircea Eliade, atât datorită volumului "Jurnalul - 1970-1985", tradus în limba italiană, pentru prima dată, anul acesta, cât și prin intermediul operelor "Maitreyi" și "Romanul adolescentului miop". Cateva mii de vizitatori, italieni și români, depotrivă, au trecut pragul standului României, în cele cinci zile dedicate evenimentului. In total, cel mai mare târg de carte din Italia a adus, la Torino, peste 140.000 de vizitatori. 

Ediția cu numărul 31 a Salonului Internațional de Carte de la Torino s-a încheiat luni, 14 mai. Echipa radio a intrat în posesia primelor date legate de participarea României la cel mai mare târg de carte din Italia, unde țara noastră a fost prezentă pentru al zecelea an consecutiv.

Astfel, primele statistici legate de cele mai râvnite titluri arată că "Istoria Transilvaniei" de Ioan Aurel Pop şi Ioan Bolovan (Rediviva), un volum dedicat Centenarului Marii Uniri, s-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor. Clasamentul se continuă cu "Jurnalul lui Mircea Eliade - 1970-1985" și "Inimi cicatrizate" de Max Blecher, ambele cărți urmate îndeaproape de cartea lui Mihail Sebastian, "De două mii de ani".

Potrivit Librărirei Libris, din categoria cărților pentru copii, cele mai vândute titluri au fost "Pinocchio", de Carlo Collodi, și "Amintiri din copilărie", de Ion Creangă.
Din categoria cărți pentru adolescenți, cel mai căutat a fost, din nou, Mircea Eliade cu volumele "Maitreyi", dar și "Romanul adolescentului miop".

Reamintim, Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții și Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, a organizat, în perioada 10–14 mai 2018, pentru al zecelea an consecutiv, participarea României la cea mai importantă manifestare de profil din Italia, Salonul Internaţional de Carte de la Torino - Salone Internazionale del Libro 2018. Grafica standului României a evocat Centenarul Primului Război Mondial şi al Marii Uniri și a avut logoul ROMANIA 1918 {100} 2018.
Tema generală din acest an a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, ajuns la cea de-a 31 ediție, a fost „Un giorno, tutto questo“/ „Într-o bună zi, toate acestea“. Situată în Pavilionul 3 R10–S09, Sala România a cuprins un spaţiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Librăriei Libris din Braşov, un spaţiu destinat evenimentelor literare şi o cabină radio care a găzduit echipa Radio Torino International, unul dintre partenerii media tradiţionali ai participării României la Salonul de Carte de la Torino.