cardio torinoPacienţii cu boli de inimă din Torino pot beneficia, în perioada 24-25 mai 2018, de consultaţii gratuite, in cadrul unei campanii de prevenire si constientizare a afectiunilor cardiovasculare, ce se va desfasura, initial, in curtea Consulatului General al Romaniei de la Torino, din via Ancona, nr.7. Ulterior, o serie de investigatii gratuite vor fi efectuate si duminica, 27 mai, la Biserica Sfanta Parascheva din Torino, situata in Corso Vercelli, numarul 481.

Inițiativa este promovată de Asociația Medicilor Români din Italia, în parteneriat cu Asociatia SPER din Aiud si Fundatia Cardioteam. Investigatiile de la Torino sunt gratuite. Cei care doresc, insa, pot sustine, voluntar, prin donatii, proiectul de dotare cu un tomograf al Spitalului Municipal Aiud, potrivit declaratiilor facute pentru Radio Torino International, de medicul Bogdan Popa, directorul Spitalului Aiud. 

Campania își propune să susțină proiectul “Ce Te leagă de Aiud” (dotarea Spitalului din Aiud cu CT). #Ce Te leaga de Aiud. Medicii care vor efectua investigațiile sunt dr. Bogdan Popa, dr. Ana Maria Popa și dr. Gheorghe Cerin.
Potrivit comunicatului, camperul Fundației Cardioteam se va afla, în zilele de joi, 24 mai, și vineri, 25 mai 2018, în curtea Consulatului General al României din Torino, iar duminică, 27 mai 2018, la Biserica Sfânta Parascheva, pentru a oferi doritorilor efectuarea următoarelor investigații medicale:
- Consiliere alimentară /Antropometrie;
- Ecografie Color Doppler;
- Glicemie și profil lipidic complet;
- Anamneză cardiologică /abordarea FRC, Tonometrie (Age) & Presiune arterială;
- Evaluarea riscului cardiovascular.