Torino IVREAUPDATE: MAE a confirmat decesul cetateanului roman. Grav accident pe calea ferata Torino –Ivrea. Doua persoane au murit si alte 25 au fost ranite, dupa ce un tren de calatori a intrat, miercuri, la ora 23.20, intr-un TIR aflat pe calea ferata, in zona localitatii Caluso. FOTO/ LA STAMPA

UPDATE, ora 14.30:

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul cetateanului roman.

O echipa din cadrul Consulatului General al Romaniei la Torino s-a deplasat la unitatea medicala unde au fost transportate victimele accidentului feroviar.

Din ultimele informatii, reiese ca cea de-a doua persoana decedata este Stefan Aurelian, un roman in varata de 64 de ani, rezident in localitatea Busto Arsizio. In momentul impactului, romanul se afla la volanul masinii care insotea TIR-ul implicat in accident si care transporta o incarcatura periculoasa.

Mecanicul trenului, un italian in varsta de 61 de ani, precum si soferul care conducea maşina ce deschidea drumul transportului agabaritic, un roman in varsta de 64 de ani, au murit, anunta si Agenția italiana ANSA.

Conform autoritatilor italiene, cei 25 de raniti, dintre cei 31 de pasageri aflati la bordul trenului, sunt in fara pericolului. Printre raniti se numara un al doilea roman. Acesta a fost deja externat, noaptea trecuta, fiind declarat in afara oricarui pericol. TIR-ul izbit de tren era condus de un sofer lituanian, in varsta de 39 de ani, pe numele caruia politistii italieni au deschis dosar penal. Potrivit rezultatelor aparatului etilotest, șoferul nu consumase băuturi alcoolice.

Accidentul feroviar a avut loc miercuri, 23 mai 2018, in localitatea Arè (Caluso, Porvincia Torino), la ora 23.20. Trenul plecase din gara Torino Porta Nuova la ora 22.30 si circula pe ruta Torino- Ivrea cand, in apropiere de Caluso, a izbit din plin un TIR aflat pe calea ferata. In urma impactului violent, doua dintre vagoanele trenului au deraiat. 
Autoritatile italiene au demarat o ancheta pentru a stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului feroviar.

Vom reveni cu amanunte!