lucian rosuSicriul cu trupul neinsufletit al parintelui Lucian Rosu a fost depus la Biserica "Sfanta Cruce" din Torino, din Via Accademia Albertina 11, Torino, acolo unde oamenii merg sa ii aprinda o lumanare si sa exprime un ultim omagiu, bunului nostru parinte.

Oamenii aduc flori, lumanari si se roaga pentru ca sufletul parintelui Lucian Rosu sa-si gaseasca linistea. Vestea ca preotul Lucian Rosu a parasit aceasta lume,  ne-a indurerat pe toti: familie, prieteni, colaboratori. Acesta a fost un om deosebit, un preot iubitor de credinta si de oameni, un om cum rar intalnesti. 

Slujba de inmormantare a Pr. Lucian Rosu, va avea loc maine, 5 ianuarie, dupa Sfanta Liturghie, la orele 13:00, la biserica parohiala – Via Accademia Albertina 11, Torino. 

Va fi inmormantat duminica, la ora 15.45, la Cimitirul Parco din Torino, acesta fiind primul cimitir ortodox din Italia, pentru care au fost demarate lucrarile de constructie la initiativa si datorita demersurilor intreprinse de insusi preotul Lucian Rosu. 

In aceste momente grele, transmitem sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Mai jos, comunicatul de presa remis de Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, despre trecerea in nefiinta a Pr. Lucian Rosu: 

Cu părere de rău, vă aducem la cunoștință că, în seara aceasta, fratele nostru împreună-slujitor, Părintele Lucian Roșu (de la Torino), a trecut în veșnicie.

După o suferință ce durează de mai mulți ani, suferință care a atins cote maxime în vara și în toamna ce au trecut, Părintele Lucian a aflat odihna cea bine-meritată slujitorilor celor râvnitori ai lui Hristos. Să-l pomenim cu toții, rugându-l pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie, și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

Ne rugăm, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, cu clerul, monahii și poporul întregii Episcopii, pentru Preoteasa Amalia și pentru copiii lor, Nicolae, Paul, Diaconul Alexandru și Iulia, ca să se reverse peste ei mângâierea cea de Sus și harul dumnezeiesc, cel dătător de pace și liniște.

Un gând aparte de rugăciune se îndreaptă și către credincioșii parohiei Înălțarea Sfintei Cruci – Torino (II), fii și fiice duhovnicești ai Părintelui Lucian, către toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor.

Adresăm, de asemenea, gând de împreună-rugăciune cu clericii care fac parte din Protopopiatul Piemonte I, în fruntea căruia s-a aflat Părintele Lucian, precum și întregului cler și popor credincios din Piemonte și Val d’Aosta, mulți dintre ei fiind sprijiniți în activitatea pastoral-misionară de către Părintele Lucian.

Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, Preotul Lucian, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

+Episcopul Siluan

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

 

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna