La o zi de la impunerea restrictiilor in Nordul tarii, toata Italia a devenit zona rosie, a anuntat, cu putin timp in urma, premierul Giuseppe Conte.

 

Raspandirea cu rapiditate a noului virus, precum si deplasarile necontrolate ale persoanelor din zonele rosii, au determinat autoritatile italiene sa adopte masuri fara precedent. Astfel, restrictiile au fost extinse in toata Peninsula.

Cetatenii sunt sfatuiti sa ramana in case. Italia se va afla in carantina totala pana in data din 3 aprilie, cand se asteapta noi decizii.

Noile masuri limiteaza circulatia persoanelor. Sunt interzise adunarile publice, plimbarile si toate actiunile in vederea petrecerii timpului liber. Sunt suspendate ceremoniile civile si religioase, nunti, botezuri, dar si ceremoniile funebre. O persoana decedata este ingropata, insa fara slujba si numai in prezenta rudelor apropiate. Sunt permise doar deplasarile impuse de locul de munca.
In context, oamenilor li se mentioneaza sa nu se inghesuie in magazine pentru a face provizii. Cumparaturile de produse alimentare sau farmaceutice fac parte din necesitatile vitale si, prin urmare, sunt permise.

Transportul public este in continuare asigurat in majoritatea regiunilor din Italia, dar in anumite conditii. De exemplu, in orasul Torino, accesul calatorilor este interzis pe usa din fata, cea de la sofer. Calatorii pot urca in autobuz doar pe usa centrala sau posterioara, conform autoritatilor locale.

In Italia numarul contagiatilor a urcat la 9.172 de persoane, dintre care 463 au murit si 724 s-au vindecat. Ultimul bilant mentine Italia pe locul doi, in lume, dupa China, la numarul de persoane decedate din cauza noului virus.

Pentru a accesa LISTA NUMERELOR DE URGENTA, in caz de urgenta, CLIK AICI: NUMERE UTILE - CORONAVIRUS

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna