WhatsApp Image 2020 03 12 at 11.36.49

«Inchidem magazine, baruri, pub-uri, restaurante. Livrarea la domiciliu este permisa». Transportul public si toate servicii esentiale vor fi garantate populatiei, in ciuda masurilor severe adoptate recent, confrom premierului Giuseppe Conte.

Masurile severe au intrat in vigoare joi, 12 martie si sunt valabile pana in data din 25 martie, cand vor fi anuntate urmatoarele decizii, in functie de situatia creata de raspandirea noului virus.

Asadar, in Italia au fost suspendate toate activitatile comerciale care nu sunt indispensabile cetatenilor. De exemplu, au fost inchise frizeriile, centrele estetice sau de infrumusetare, barurile si restaurantele.

Au ramas deschise magazinele alimentare, farmaciile, tutungeriile, benzinariile, institutiile mass-media, tipografiile, service-urile auto, spalatoriile, firmele instalatorilor, studiourile foto, serviciile de pompe funebre si fabricile, dar “cu masurile de siguranta de rigoare”.

Totodata, este permisa livrarea la domiciliu si vanzarea on-line.

Pedepse aspre pentru cei care incala restrictiile!

Persoanele care nu respecta masurile impuse de autoritati risca pana la 3 luni de inchisoare si 206 euro amenda.

De azi, pedepsele sevre sunt prevazute si in cazul celor care se deplaseaza in masina personala sau cu mopede, precum si cei care se plimba pe strazi, fara un motiv intemeiat.

Ce ai voie sa faci, astazi, in Italia

Dincolo de faptul ca poti citi, picta, te poti juca cu propriii copii sau te poti bcuura de discutiile in compania celor cu care locuiesti, de astazi, 12 martie, in aer liber nu prea mai poti face mare lucru.

Mai mult, exista o masura care specifica inclusiv persoanelor logodite sau celor care formeaza un cuplu, dar care nu locuiesc in aceeasi casa, sa evite contactul si vizitele. Aceasta masura este explicata prin faptul ca "distanta nu inseamna uitare, daca exista dragoste adevarata". 

Conform noilor masuri, este permisa iesirea din casa in doar trei situatii:

1. Pentru SERVICIU - cei care desfosoara activitati in afara celor supuse inchiderii fortate. Oamenii sunt sfatuiti sa aiba in posesie acte deveditoare ale profesiei sau meseriei pe care o exercita.

2. Pentru SANATATE - in cazul in care este necesara o vizita la medic, dar si in aceasta situatie este nevoie de o dovada scrisa, de exemplu, o adeverinta care atesta programarea respectiva la medic.

3. In caz de NECESITATE REALA - pentru a cumpara bunuri primare, cum ar fi lapte, unt, pâine, paste, orez sau fructe – sau pentru ingrijirea unei persoane bolnave, caz in care, de asemenea, autoritatile se vor solicita dovezi concrete.

ATENTIE! Cei care vor prezenta acte sau dovezi false risca inchisoare de pana la 6 ani.

Nu se poate face sport in spatii inchise sau in cadrul reuniunilor de grup, insa, fireste, daca o persoana alearga singura intr-un parc si evita contactul cu ceilalti, poate face acest lucru fara riscul de a fi amendata.

Persoanele care prezinta simptome si ies din casa risca aplicarea unei pedepse pentru ucidere din culpa, situatie in care pedeapsa minima prevede 21 de ani de inchisoare.

Sanctiunile pentru cei care incalca prevederile leagle, in aceasta situatie de urgenta la nivel national, nu beneficiaza de circumstante atenuante!

Ce poti face ca sa omori timpul

Dupa cum spuneam, liber la citit, la vizionat filme, la sunat prietenii pentru care pana acum nu prea aveai timp. Poti face orice activitatea care nu presupune sa iei contactul cu ceilalti.
Daca pana ieri aceste reguli tineau mai mult de bunul simt al fiecaruia, de astazi, 12 martie 2020, multe activitati sunt restrictionate prin lege.

Prin urmare, respectati cu strictete regulile impuse de autoritati!  Stati in casa!
Si inca ceva, vital, in era noastra! Nu cititi orice stire, oriunde! Fiti sceptici! Verificati de cel putin doua ori un titlu, o informatie. Si, da, nu va mai ganditi la drumul catre Romania. Evitati sa mergeti in tara, pe orice cale. Si nu uitati ce spun copiii din Italia, in aceasta perioada:
                             "Andrà tutto bene!"

 

WhatsApp Image 2020 03 12 at 11.37.51

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna