WhatsApp Image 2020 03 16 at 11.07.09Conform noilor masuri impuse la nivel national, in Italia, pana pe 3 aprilie, iesirea din casa este permisa in doar trei situatii:

1. Pentru SERVICIU, cei care desfasoara activitati indispensabile.
2. Pentru SANATATE - in cazul in care se impune o vizita la medic, caz in care este necesara dovada programarii la medic.
3. In caz de NECESITATE REALA - pentru a cumpara alimente sau pentru ingrijirea unei persoane bolnave, caz in care, de asemenea, se vor soliticia dovezi concrete.

Indiferent de situatie, in toate cele 3 cazuri, este nevoie de autocertificare, adica un formular pe care il puteti
obtine fie descarcandu-l de pe site-ul Ministerului de Interne, fie solicitandu-l in farmacii, tutungerii (dal tabaccaio) sau la locul de munca. Acest formular va fi prezentat agentilor de politie, in cazul unui control.
Daca veti fi opriti pe strada si nu veti avea in posesie acest formular, organele de politie vi-l vor inmana si, astfel, il veti putea completa pe loc.

ATENTIE! Cei care vor prezenta acte sau dovezi false risca inchisoare de pana la 6 ani.

Persoanele care prezinta simptome si ies din casa risca aplicarea unei pedepse pentru ucidere din culpa, situatie in care pedeapsa minima prevede 21 de ani de inchisoare.
Sanctiunile pentru cei care incalca prevederile legale, in aceasta situatie de urgenta la nivel national, nu beneficiaza de circumstante atenuante!

⇒DESCARCA FORMULARUL DE AICI⇐

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna