Update #18ianuarie - măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 în Italia, aplicabile în perioada 16 ianuarie - 5 martie 2021:
 
Comunicat de presă remis de Ambasada României în Italia: 
 
La sosirea din România în Italia se aplică următoarele măsuri:
 
Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.
 
Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, recomandăm ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.
 
 
Principalele măsuri valabile pe plan intern în Italia:
 
Decretul prevede, în continuare, împărțirea teritoriului național pe zone, diferențiate în funcție de gradul de risc pe care îl prezintă și cu măsuri de restricție suplimentare. Acestea se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății.
 
Începând cu data de 17 ianuarie 2021 regiunile sunt împărțite astfel, în funcție de nivelul de risc:
 
Zona roșie: Lombardia, provincia autonomă Bolzano, Sicilia.

Zona portocalie: Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Veneto, Piemonte, Puglia, Umbria, Valle d’Aosta.

Zona galbenă: Basilicata, Campania, Molise, provincia autonomă Trento, Sardinia, Toscana.

Sunt în continuare interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

În perioada 16 ianuarie - 15 februarie 2021 sunt interzise deplasările între regiuni, cu excepția motivelor legate de muncă, de sănătate sau a situațiilor de necesitate. Este permisă întoarcerea la propria reședință, domiciliu sau locuință.
 
 
Rămân, în continuare, valabile prevederile privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber, în prezența altor persoane. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private.
 
Pentru informații suplimentare, vă recomandăm să consultați:
 

Aggiungi commento


Codice di sicurezza
Aggiorna