Info utili

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 9 IUNIE

today6 Giugno 2024 1

Background
share close

Dr. Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Torino, invitat special in cadrul emisiunii Jurnal de Pranz cu Anca Manolea.

Consulul General al României la Torino, Dr. Cosmin Dumitrescu, a acordat un interviu RTI prin care a explicat pe intelesul tuturor importanta alegerilor europarlamentare si cum se voteaza in diaspora pentru cei 33 de reprezentati ai Romaniei in Parlamentul European.

Dr. Dumitrescu a tinut sa multumeasca tuturor leaderilor comunitatii romanesti pentru colaborarea lor si suportul acordat in organizarea procestului de votare din Piemont, Liguria si Valle d’Aosta, dar chiar si din intreaga Italie: “Au fost alaturi de consulat. Ne-au oferit oamenii, locurile, logistica, bunavointa, efortul…Fara acest parteneriat urias al comunitatilor romanesti nu s-ar fi putut face. Acest parteneriat arata maturitatea comunitatii noastre si a colegilor din consulat care au reusit sa construiasca o relatie corecta, buna si de colaborare apropiata cu comunitatile. As dori sa profit de ocazia pe care mi-o oferiti sa multumesc tuturor celor din comunitati, care mi-au acordat mie si colegilor mei din consulat sprijinul necesar pentru ca acest efort, greu de gandit si de realizat ca obiectiv, sa fie practic un proiect foarte bun. Eu cred ca vom fi bucurosi de ce vom avea duminica”.

In concluzie, mesajul transmis de domnul consul general comunitatii de romani a fost unul de suflet: “Dragilor, nu scoateti niciodata Romania din suflet. Nu incetati sa visati in limba romana, pentru ca este limba materna si doar intr-o limba poti visa intr-o viata. Si nu incetati sa fiti mandri de originile voastre si sa transmiteti tinerii generatii aceasta mandrie, pentru ca venim cu totii dintr-o mare natiune, avem o Patrie incredibila si talentul pe care romanii il au si il promoveaza in lume nu-l are nicio natiune.”

Ascultati cu atentie interviul pentru a sti CAND, UNDE si CUM sa votati pe 9 iunie:

 

 

Harta interactivă a celor 150 de secții de votare organizate în Italia la alegerile pentru Parlamentul European 2024 o gasiti AICI
Cu ajutorul acestei hărți interactive, puteți identifica cu ușurință secțiile de votare din apropiere și puteți obține informații despre cum să ajungeți la secția de votare aleasă.

Written by: Anca Manolea

Rate it

Previous post

Info utili

Bonus TPL – Bonus Trasporto Pubblico Locale

Trattasi di uno sconto o rimborso di 100 euro sull’acquisto di abbonamenti annuali oppure plurimensili studenti per i proprietari di veicoli diesel Euro 3, Euro 4 e Euro 5, in attuazione del piano regionale di qualità dell’aria (PRQA). Il bando è rivolto ai proprietari di veicoli Euro 3 diesel, Euro 4 diesel ed Euro 5 diesel, residenti in Regione Piemonte e con codice fiscale di 16 caratteri. Il beneficiario può […]

today19 Febbraio 2024 3

0%